Γλυκοζίτες στεβιόλης & η ερυθριτόλη στα τρόφιμα
Γλυκοζίτες στεβιόλης
Αυτά τα γλυκά ενεργά συστατικά λαμβάνονται από τα φύλλα (εκχύλιση) και διατίθενται σαν ένα ουδέτερο συμπύκνωμα λευκής σκόνης με μια ελαφριά γεύση που θυμίζει γλυκόριζα. Η στέβια είναι μια φυσική γλυκαντική ουσία, χωρίς θερμίδες, σταθερή θερμοκρασία έως περίπου 200°C, κατάλληλη για το ψήσιμο και το μαγείρεμα και επειδή η στέβια δεν επηρρεάζει το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα, είναι επίσης ιδανική για διαβητικούς και άτομα που θέλουν ακολουθούν μια δίαιτα φτωχή σε υδατάνθρακες. Με τη στέβια μπορείτε να γλυκάνετε οτιδήποτε θέλετε. Υπάρχουν πολλές μείξεις των γλυκοζιτών στέβιας με διάφορες ουσίες οι οποίες δεν ενδείκνυνται για διαβητικους, όπως η μαλτοδεξτρίνη κ.α. |
Μίγματα με διαφόρους φορείς , εκτός ερυθριτόλης, είναι καλά για καταναλωτές που απλώς θέλουν 0 ζάχαρη και χαμηλές θερμίδες. Να προτιμάτε τη μείξη των γλυκοζιτών στέβιας με ερυθριτόλη για διαβητικούς και άλλους καταναλωτές που απαιτούν 0 ζάχαρη, 0 θερμίδες. |
Η ερυθριτόλη στα τρόφιμα
Η ερυθριτόλη χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης στα διαιτητικά προϊόντα με μειωμένες θερμίδες. Με γλυκαντική ισχύ 70% περίπου σε σχέση με τη σακχαρόζη, έχει μόνο το 5% της θερμιδικής αξίας της κανονικής ζάχαρης. Η γεύση της ερυθριτόλης είναι σχεδόν ίδια με αυτή της ζάχαρης. Συνεπώς, η ερυθριτόλη μπορεί να αντικαταστήσει τη σακχαρόζη στα τρόφιμα. Λόγω του χαμηλού μοριακού της βάρους, περίπου το 90% της ερυθριτόλης που καταναλώνεται έχει ήδη απορροφηθεί από το λεπτό έντερο και απεκκρίνεται στα ούρα εντός 24 ωρών χωρίς να χρησιμοποιηθεί. |